poniedziałek, 3 czerwca 2013

Cytrynowe ciastka z ricottą



Składniki na kilkanaście ciastek:

- mąka pszenna (1/3 szklanki)
- proszek do pieczenia (1/2 łyżeczki)
- sól (szczypta)
- masło (1 łyżka)
- cukier (1/4 szklanki)
- jajko (1)
- ricotta (50 g)
- sok z cytryny (3 łyżki)


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Utrzeć masło z cukrem, dodać jajko, ricottę i sok z cytryny i wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą i wymieszać wszystkie składniki. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i wyłożyć na nią łyżką kilkanaście ciastek. Piec przez 13-15 minut.




Przepis stąd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...