poniedziałek, 7 stycznia 2013

Krem z pomidorów II




Składniki:

- pomodori pelati (2 puszki)
- wywar jarzynowy (500 ml)
- cebula (1)
- czosnek (2 ząbki)
- ciabatta (70 g)
- oliwa
- sól, pieprz, cukier
- świeża bazylia
- mascarpone (kilka łyżeczek)

Rozgrzać w garnku oliwę z solą i pieprzem. Wrzucić posiekaną cebulę i smażyć aż zmięknie. Dodać pomidory, wyciśnięte ząbki czosnku, koncentrat, cukier i bazylię i zostawić na ogniu na kilka minut.
Zalać pomidory wywarem i gotować przez 10-15 minut. Odlać część zupy do miseczki, a resztę zmiksować. Wymieszać niezmiksowaną zupę ze zmiksowaną.
Pokroić ciabattę w niedużą kostkę, podpiec w piekarniku i wrzucić do garnka. Gotować aż ciabatta mocno rozmięknie.
Podawać z odrobiną mascarpone.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...