środa, 19 grudnia 2012

Korma z kurczaka (przepis II)



Składniki:

- pierś kurczaka (1 pojedyncza)
- żółta pasta curry (4 łyżeczki)
- cebula (1 mała)
- woda (3 łyżki)
- mielone migdały (60 g)
- jogurt naturalny (150 g)
- mleko kokosowe (100 g)
- naan (przepis

Pokroić mięso na nieduże kawałki. Zmiksować w blenderze 2 łyżeczki pasty curry z wodą, 30 g migdałów i łyżką jogurtu. Wymieszać z kurczakiem, przykryć i odstawić na ok. godzinę.
W rondelku rozgrzać odrobinę masła ghee lub oleju. Wrzucić posiekaną cebulę i smażyć aż zmięknie. Dodać mięso z marynatą i usmażyć. Zmiksować w blenderze pozostały jogurt, mleko kokosowe, migdały i pastę curry. Zalać mięso sosem, zmniejszyć ogień, przykryć rondelek i gotować przez kilkanaście minut. Zdjąć pokrywkę i zostawić rondelek na bardzo małym ogniu aż sos zgęstnieje.
Podawać z chlebkiem naan lub z ryżem.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...