czwartek, 22 listopada 2012

Naleśniki z pieczarkami



Składniki:

- naleśniki (4) (przepis 1, przepis 2)
- pieczarki (350 g)
- marchewka (1 duża lub 2 średnie)
- cebula (1 mała)
- czosnek (1 ząbek)
- oliwa (2 łyżki)
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra

W rondelku rozgrzać oliwę z przyprawami. Cebulę i czosnek drobno posiekać, marchewkę i pieczarki zetrzeć na tarce (na dużych oczkach). Wrzucić do rondelka cebulę i czosnek, podsmażyć aż cebula zmięknie. Dodać marchewkę i cebulę, przykryć rondelek i dusić aż warzywa wypuszczą wodę i zmiękną. Zdjąć pokrywkę i smażyć aż woda odparuje i sos będzie gęsty.
Nakładać farsz na naleśniki i zwijać. Jeśli naleśniki mają być chrupiące po zwinięciu trzeba je obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...