sobota, 3 listopada 2012

Curry z kurczaka II


Składniki:

- pierś kurczaka (1 podwójna)
- marchewki (2)
- cukinia (1)
- por (1)
- cieciorka z puszki (150 g)
- żółta pasta curry (3 łyżki)
- jogurt naturalny (400 g)
- oliwa (kilka łyżek)

Marchewki obrać i pokroić obieraczką w cienkie paski. Cukinię i pora pokroić w półplasterki. Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z 1 łyżką pasty curry i kilkoma łyżkami oliwy. Rozgrzać patelnię i usmażyć mięso. Zdjąć kurczaka z patelni, posmarować ja odrobiną oliwy i podsmażyć warzywa. Po chwili dodać odrobinę wody, przykryć patelnię i dusić warzywa aż zmiękną.
Zdjąć pokrywkę, dorzucić kurczaka i smażyć przez kilka minut. Zalać jogurtem wymieszanym z pastą curry, zmniejszyć ogień i zostawić aż sos zgęstnieje.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...