piątek, 19 października 2012

Brownies z masą krówkową


Składniki:

- masło (55 g)
- gorzka czekolada (85 g)
- kakao (15 g)
- jajka (2)
- cukier (100 g)
- ekstrakt z wanilii (1 łyżeczka)
- mąka pszenna (70 g)
- masa krówkowa w puszce (1/2 puszki)

W rondelku roztopić masło, dodać połamaną czekoladę i mieszać aż czekolada się rozpuści. Dodać pozostałe składniki (poza masą krówkową) i zmiksować.
Niedużą foremkę (ok. 15 x 15 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Do foremki wylać połowę masy czekoladowej, na to wyłożyć połowę masy krówkowej i widelcem porobić w niej zygzaki, żeby lekko wymieszać z masą czekoladową. Następnie wyłożyć pozostałą połowę masy czekoladowej i krówkowej i ponownie porobić zygzaki.
Piec przez 35-45 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni.

Przepis stąd.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...