środa, 12 września 2012

Razowe muffiny z dynią



Składniki (na 12 muffinów):

- mąka pszenna razowa (1,5 szklanki)
- brązowy cukier (1/3 szklanki)
- cynamon (1 łyżeczka)
- gałka muszkatołowa (1/2 łyżeczki)
- proszek do pieczenia (1 płaska łyżeczka)
- soda oczyszczona (1/2 łyżeczki)
- sól (szczypta)
- jajka (2)
- starta na tarce dynia (1 szklanka)
- oliwa (1/2 szklanki)
- miód (3 łyżki)
- orzechy włoskie (1 szklanka)

W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia i sól, a w drugiej jajka, oliwę, miód i dynię. Dodać mokre składniki do suchych i szybko wymieszać. Wsypać orzechy i wymieszać.
Przełożyć ciasto do formy na muffiny i piec przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni.

Przepis stąd.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...