czwartek, 15 marca 2012

Muffiny czekoladowe


Składniki na 12 sztuk:

- mąka (225 g)
- kakao (30 g)
- brązowy cukier (150 g)
- proszek do pieczenia (2 łyżeczki)
- soda oczyszczona (1/2 łyżeczki)
- jajka (2)
- śmietana 12 lub 18% (300 ml)
- roztopione masło (85 g)
- mleczna czekolada (100 g)
- biała czekolada (100 g)
- płatki migdałów

Wymieszać w jednej misce mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i sodę, a w drugiej jajka, śmietanę i masło. Połączyć suche składniki z mokrymi, dodać posiekaną czekoladę. Przełożyć ciasto do formy, posypać płatkami migdałów i piec przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Przepis stąd.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...