piątek, 24 lutego 2012

Ciasto razowe z truskawkami



Składniki:

- mąka orkiszowa razowa (150 g)
- mąka pszenna razowa (100 g)
- masło (60 g)
- jogurt naturalny (100 g)
- olej z orzechów włoskich (40 g)
- jajka (4)
- brązowy cukier (120 g)
- mleko (60 ml)
- soda oczyszczona (1 łyżeczka)
- mrożone truskawki (500 g) (wcześniej rozmrożone)
- płatki migdałów

Wszystkie składniki poza truskawkami i migdałami wrzucić do miski i wyrobić ciasto.
Ciasto przełożyć do tortownicy (29 cm średnicy) posmarowanej odrobiną oleju z orzechów i wysypanej mielonymi orzechami laskowymi, posypać truskawkami i płatkami migdałów i piec przez 40 minut w 175 stopniach.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...